The Trail of Taste - Shtegu i Shijes: Kosova - Albania - Montenegro. Albanian Great Escapes 2017

on Monday, 12 February 2018. Posted in Itinerare

Përmes shijeve unike nëpër shtegun Shqipëri-Kosovë-Mali i Zi

 The Trail of Taste - Shtegu i Shijes: Kosova - Albania - Montenegro. Albanian Great Escapes 2017
English / Shqip
A tasteful journey through the beautiful mountain paths of Albania, Kosovo and Montenegro, recognizing the characteristic cuisine of each area, the forgotten remedies that are being resurfaced and the healthiest foods, most of which produces from nature itself and the rest, from the golden hands of these hospitable and bourgeois inhabitants. This trail is also part of the "Bread, salt and heart" project, realized by Vis Albania and the "Spirit of Kelmend".

"New York Times Travel Show", Shqipëria për herë të parë në një panair turizmi në Amerikë

on Saturday, 27 January 2018. Posted in Lajme

Tur operatori shqiptar Adriatik Tours LLC, nisma për koridore të reja turistësh në Shqipëri

Për herë të parë flamuri shqiptar shkëlqen në një panair turizmi në Amerikë. Ka nisur dje New York Travel Show, panairi më i madh i turizmit në USA, në vitin e tij të 15-të. Shqipëria është bërë pjesë e tij me anë të stendës së Adriatik Tours LLC, një tur operator shqipar i instaluar tashmë në Konektikat, Nju Jork, në përpjekjen për të hapur një koridor të ri me Amerikës dhe Shqipërisë, kësaj here jo thjesht për shkëmbime aktivitetesh diaspore por për të sjellë turistë në Shqipëri. Të pyetur nga Travel Magazine, drejtuesit e Adriatrik Tours pohojnë se megjithëse duket larg dhe një mision i pamundur, ka shumë kërkesë për të vizituar Shqipërinë. Ndaj dhe nisma e parë serioze dhe jo pak e kushtueshme e ketij operatori turistik guximtar ishte pjesëmarrja në Panairin e Nju Jorkut, si vendi më i përshtatshëm për të lidhur marrëveshjet e para të partneritetit. Suksese Adriatik Tours dhe shpresojmë që këtë verë të presim në Shqipëri turistët e parë të organizuar.

Qindra udhërrëfyes të çertifikuar por guidat e huaja vazhdojnë të patrazuar të punojnë nëpër sitet turistike shqiptare

on Monday, 22 January 2018. Posted in Forum

10 guida u përgjigjen 10 pyetje për rubrikën"Forum" në Travel Magazine

Qindra udhërrëfyes të çertifikuar por guidat e huaja vazhdojnë të patrazuar të punojnë nëpër sitet turistike shqiptare
Udhërrëfyesit (guidat) turistikë në Shqipëri janë një profesion relativisht i ri, sikurse edhe sektori i turizmit. Megjithatë, vitet e fundit nuk kanë munguar përpjekjet për rritjen profesionale, sasiore por edhe për institucionalizimin e këtij profesioni, qoftë nga autoritetet shtetërore, po ashtu edhe nga organizatat e shoqërisë civile, të impenjuara drejtpërdrejt me turizmin. Megjithatë, pavarësisht diplomave ndërkombëtare të pak individëve, vetë Ministria e Turizmit çertifikimet e guidave të para kombëtare turistike i kreu përpara nisjes së sezonit turistik 2017. Kështu, në Shkurt u çertifikuan 159 guida kombëtare, ndërsa disa muaj më vonë edhe 52 guida të tjera kombëtare. Zyrtarisht, ministrja e atëhershme e Turizmit, znj.  Milva Ekonomi, se janë çertifikuar 199 udhërrëfyes kombëtar, 12 prej të cilëve zotërojnë edhe çertifikatën e specialitetit të veçantë. Nga ana tjetër, përfaqësuesit e NATGA-s deklarojnë 252 guida kombëtare të çertifikuara. Megjithatë, lista zyrtare e publikuar në faqen e Ministrisë së Turizmit, përmban vetëm emrat e 115 udhërrëfyesve kombëtare, në mesin e të cilëve janë edhe 7 guida të huaja, çertifikata e të cilëve si udhërrëfyes kombëtar në Shqipëri - si e të gjithë të tjerëve - skadon më 30 Shtator 2018. 

Tepelena Highlands, the beauty of Toskëria - Vizitoni Tepelenën, Toskërinë e bukur

on Saturday, 20 January 2018. Posted in Itinerare

Albanian Great Escapes 2017 - Itineraret më të bukura Shqiptare 2017

Tepelena Highlands, the beauty of Toskëria - Vizitoni Tepelenën, Toskërinë e bukur
 
Ofered English / Shqip
By Anila Çollaku - Bashkia Tepelenë
Tepelena – the first Ali Pashë Tepelena residence is a place of rich diversity in eco-tourism, cultural heritage, ethnographic heritage, geo-natural and historical sites, etc., offering nature exploration, rafting, horse riding, hiking, hunting, relaxing and educational nurturing.
In a two-day itinerary you can visit:

The Balkan is so small ... if you cross it riding, with Discover Albania Club - Ballkani është kaq i vogël ... me biçikletë

on Saturday, 20 January 2018. Posted in Itinerare

Albanian Great Escapes 2017 - Itineraret më të bukura 2017

The Balkan is so small ... if you cross it riding, with Discover Albania Club  - Ballkani  është kaq i vogël ... me biçikletë
Ofered English / Shqip
By Discover Albania Club
Are you looking for an amazing landscape?
Explore the wonderful Balkan in a Balkan Bike Tour
Itinerary:
Tirane- Lin – Pogradec – St. Naum – Ohred Lake – Ohred – Struga – Pej – Boge – Rrozhaje – Borane – Plav – Guci – Vuthaj – Vermosh – Lepushaj – Bajze – Shkoder – Lezhe - Tirane
432.8 Km in 6 Days
Biking from 0 m till 1450 m sea level
5138 M Elevation