Error
  • Error loading component: com_media, 1
  • Error loading component: com_media, 1
Neritan Ceka: Në Shqipëri kalon përmes historisë dhe gjeografisë njëkohësisht

Neritan Ceka: Në Shqipëri kalon përmes historisë dhe gjeografisë njëkohësisht

Written by Irhan Jubica on Friday, 24 February 2012. Posted in Intervista

Intervsitë me arkeologun e njohur, dhene per revisten Travel

Neritan Ceka: Në Shqipëri kalon përmes historisë dhe gjeografisë njëkohësisht

Ç’përfaqëson hapësira shqiptare në Ballkan në hartën arkeologjike të rajonit dhe të krejt Mesdheut?

Me pozitën e saj gjeografike Shqipëria ka qenë vendi ku u zhvillua qytetërimi ilir, por edhe vendi ku u kryqëzuan qytetërimet më të rëndësishme të lashtësisë dhe mesjetës. Gjurmët e tyre materiale janë ruajtur gjatë shekujve atje ku jeta vazhdoi pa ndërprerje, si në Durrës, Berat, Elbasan, Lezhë, apo ngrihen në format mbresëlënëse të qendrave antike të Apollonisë, Butrintit, Bylisit, apo kështjellave të Shkodrës, Petrelës, Kaninës, Porto Palermos etj. Mund të them se për nga numri monumenteve dhe cilësia e tyre, Shqipëria është një vend me të vërtetë i pasur.

 

2.0/5 rating (1 votes)

Hits

14116

About the Author

Irhan Jubica

Kryeredaktor i Revistës Travel, prej themelimit të saj dhe aktualisht.
Gazetar dhe shkrimtar 
Për më shumë info klikoni në linqet më poshtë:

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.