Në treg, numri i ri i revistës Travel - Destinacionet më të bukura Shqiptare 2015

Në treg, numri i ri i revistës Travel - Destinacionet më të bukura Shqiptare 2015

on Thursday, 19 March 2015. Posted in Info

Ky numër i parë i vitit i kushtohet plotësisht natyrës

Në treg, numri i ri i revistës Travel - Destinacionet më të bukura Shqiptare 2015
I përulemi Natyrës
Jo më kot revista Travel këtë vit ka vendosur që destinacionet  më të mira shqiptare t’i ofrojë të gjitha nga natyra. Male, dete, pyje, lumenj, laguna, shtigje, natyrë, zogj, kafshë, gjithçka që natyra shqiptare ofron, në mënyrën më të mirë të mundshme, ashtu siç i kemi, pa zbukurime e teprime por duke mos i lënë në hije. Bota (rreth nesh) ka shumë më pak dhe bërtet (marketon) shumë më shumë.
Mënyra se si e kemi ofruar Shqipërinë natyrore të 2015-ës, është edhe një qasje drejt turizmit aktiv, të cilin qysh vitin e shkuar jemi përpjekur ta nxjerrim sa më në pah. Dhe këtë e kemi bërë duke ua lënë fjalën atyre që e takojnë më shpesh natyrën. Grupime, organizma e federata, që po i japin gjithnjë e më shumë hov këtij turizmi këmbësor, duke prekur vetë çdo shteg e çdo gjethe, ashtu siç në fund të fundit shijohet natyra. Dhe, me vendosjen e moratoriumit për gjuetinë, më në fund natyra shqiptare ka se ç’të tregojë. Shijojeni dhe gëzuar sezonin turistik të këtij viti!
Humbled towards nature
No wonder that this year's Travel magazine has decided for the Albanian best destinations to offer all of nature. Mountains, seas, forests, rivers, lagoons, trails, nature, birds, animals, everything that the  Albanian nature provides, in the best way possible, as we are, without the trappings of excess but not overshadowed too. The world (around us) has much less and shouts  (makes marketing) much more about.
The way we offer the natural Albania 2015, is also an approach towards active tourism, which since last year we’ve tried to extract more out. And we have made it through the right persons, the ones who touch the nature by themselves as the nature needs. Groups, organizations and federations, who are giving more and more energy to this pedestrian tourism, touching itself every path and every leaf, experiencing real emotions.  And, with the establishment of the moratorium on hunting, finally the Albanian nature does have what to show. Enjoy all and Happy tourist season this year!
Numri i ri i revistës Travel ju pret në pikat kryesore të shtypit, në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni e Greqi.
Në numrin e ri të revistës Travel, do të lexoni:
COVER:
Bird Watching në Vjosë-Nartë-Zvërnec e Divjakë-Karavasta
Albania - The Best Places To Go 2015
NË SHIFRA:
600 milionë euro të ardhurat vetëm nga biletat e Milano EXPO 2015
International SOS: Shqipëria me rrezik të lartë shëndetësor për turistët, si Ukraina.
EDIT:
Ministria e Turizmit dhe aksidente të tjera
Irhan Jubica
KARTOLINË:
Drilon, Pogradec
Ina Kosta
FOCUS:
Koha për të menduar për sigurinë
Dritan Zajmi
Turizmi i aventurës përballë turizmit masiv
(English: Adventure tourism versus mass tourism)
Blerina Ago, eksperte turizmi
INTERVISTË:
Meri Kumbe, drejtore e Qendrës Kombëtare të Veprimtarive Folklorike flet mbi përgatitjet e fundit për organizimin e Festivalit Folklorik të Gjirokstrës, i cili do të mbahet nga 10-16 maj 2015: Politika dhe media e harruan folklorin
(English: Mrs. Meri Kumbe, director of the National Center for Folk Activities speaks on final preparations for organizing Gjirokaster Folk Festival, which will be held from 10th to 16th May 2015: Politics and Media are forgetting folk)
Irhan Jubica
TRADITA
Gjirokastra gati për Festivalin Folklorik Kombëtar
Magdalena Margariti
GALLERY:
Kinostudioja “Shqipëria e re” (Sot: Ministria e Kulturës), një kopje e Muzeut të Artit në Sochi të Rusisë
Ermir Hoxha
SIKUR
Një monument i Nënë Terezës në Malin e Dajtit?
Dritan Zajmi
GJURMË
Amantia, qyteti që lindi nga dashuria
(English: Amantia, the city reborned from love)
Ilirjan Gjika
KRONIKA:
Turizmi kalon te MZHETS.
Konferenca I Kombëtare e Udhërrëfyesve Turistikë Shqiptarë
Panairi i Berlinit, Shqipëria guri i fundit i pazbuluar i Europës
RIVIERA
Projektet fituese të Vijës Bregdetare të Jugut
CALENDAR:
Kalendari kombëtar i ngjarjeve kulturore e turistike, festave
popullore, fetare e zyrtare të shqiptarëve në Shqipëri, Kosovë,
Maqedoni e Mal të Zi.
International Travel & Tourism Fairs and Events Calendar
EVENTS:
5 Prill / 12 Prill - Pashkët Katolike / Pashkët Ortodokse
10-16 Maj 2015, Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës
Maj - çelja e sezonit turistik në Velipojë, Shëngjin, Durrrës, Vlorë, Sarandë e Pogradec
4-13 Qershor - Rally Albania
EXPO 2015
Shqipëria në Milano EXPO 2015, priten 20 milionë vizitorë. Pavioni shqiptar, 250 mijë euro
ECHO
Albania Mania: Plazhe të përsosura, ecje malore dhe ushqim vërtetë tradicional. A u bëtë gati?
Tyler LeBlanc
 
NATURE:
Parku Divjakë-Karavasta, kur harliset natyra
(English: The National Park "Divjakë-Karavasta", when the nature luxuriates)
Bekim Trezhnjeva, PPNEA
Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta, një pasuri e rrallë që duhet ta duam
Ardian Koçi, Drejtor i Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta
OUTDOOR
Kalimi Valbonë-Theth mespërmes Alpeve, shtegu më i bukur në botë
(English: Valbona-Thethi passing across the Alps, the most beautiful track in the world)
Ismail Hoxha
DESTINACIONE:
Trekëndëshi Vjosë-Nartë-Zvërnec, vendi ideal për vëzhgimin e zogjve
(English: Vjosa-Narta-Zverneci triangle, the ideal place for birdwatching)
Mirjan Popi, PPNEA
Koman-Fierzë, rreth e përqark bukurive shqiptare
(English: Koman-Fierza Around the Albanian beauties)
Mario Molla, komanilake.com
Përmeti, destinacioni juaj gjithëvjetor
(English: Përmet, your all-year destination)
Anila Rama, Explorer Travel & Tours
Albania North Tour, një përvojë që zgjat një jetë
(English: Albania North Tour, an experience that last a lifetime)
Ismail Hoxha, klubi i kampistëve “Discover Albania”
Shebenik-Jabllanica, turizëm natyror dhe rural
(English: Shebenik-Jabllanica, natyral & rural tourism)
Eltana Nura, Stebleva Travel
Riviera Grand Tour
Ismail Hoxha, klubi i kampistëve “Discover Albania”
Shirokë-Zogaj, me biçikletë përgjatë Liqenit të Shkodrës
(English: Shiroka-Zogaj, by bike around the Shkodra Lake)
Kune-Vaini, mes magjisë së lagunave, detit e shpendëve
(English: Kune-Vaini, among the magic lagoons, sea and birds)
Puka, qyteti i vogël me zemër të madhe
(English: Puka, a small town with a big heart)
Shishtaveci, vendi i bukurive të ralla
(English: Shishtavec, the place of a rare natural beauty)
REPORTAZH
Tri ditë fshatare rreth Liqenit të Dritës
Nga Tushemishti në Voskopojë e Moravë, e nga Republika e Vevçanit në Elshanin e gomarëve
Irhan Jubica
AROUND:
Jugu, i kërkuar edhe në dimër
Laureta Roshi
Vizita në BunkArt, kthim mbrapa në histori
Ermelinda Marku
FUT(O)URISM
Sistemi Dual në arsim dhe formimi profesional
Shkolla Teknike Ekonomike, Tiranë
PERZONAZH
Xhulio Mata, një udhërrëfyes “on mission”
TRAVELLER:
Gjakmarrja në Bjeshkët e Nemuna të Shqipërisë
Adam H. Graham
OUTGOING
Praga, kryeqyteti i gjelbërimit dhe dashurisë
Laureta Roshi
Turizmi në Maqedoni, i rëndësishëm sa gjithë ekonomia
Intervistë me z. Bekim Haxhiu, kryeshef i Sektorit të Turizmit në Ministrinë e Ekonomisë së Republikës së Maqedonisë
Zeqirja Ismaili
EXTRA
Një fundjavë kulturore në Manastirin e dikurshëm, sot Bitola
Eneida Lamaj
MADE IN ALBANIA
Birra “Stela” mbush 20 vjeç
“Pro Përmet”, një bekim për qytetin e vogël jugor
Vis Albania, Turizmi i qëndrueshëm në zemër të Alpeve Shqiptare
Sonila Kocli
Festivali Zadrimor në tokën e Fishtës
Brunilda Liçaj
TRAVEL PORTAL:
Info, tickets, offers and souvenire places - agjencitë turistike dhe
të udhëtimit nëpër Shqipëri
+
Në Shqipëri, revistën Travel mund ta gjeni në të gjitha libraritë
Adrion, në libraritë kryesore në të gjithë vendin, si dhe në kioskat
e shpërndarjes së shtypit, së bashku me Postën Shqiptare.
Në Maqedoni, në të gjitha pikat e shpërndarjes së TDS Kioske.
Në Kosovë në pikat e shpërndarjes së “Rilindjes” dhe në
librarinë “Buzuku” të Prishtinës.
Në Greqi dhe Itali, në pikat e shpërndarjes së Adrion Ltd.
0.0/5 rating (0 votes)

Hits

11677

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.