Albanian Food Tours - From Korça to Kolonja, savoring the unique and noble flavors

on Friday, 09 November 2018. Posted in Itinerare

Nga Korça në Kolonjë, mes aromave dhe shijeve sa unike aq edhe aristokrate

Albanian Food Tours - From Korça to Kolonja, savoring the unique and noble flavors

English - Shqip 

As we have gather the most recent impressions on our latest published guide on Korça, a voluminous work which took nine months to complete, we are now ready to make a few suggestions. The areas of Korça and Kolonja have a rich culinary tradition that even a weeklong tour would not suffice to savor all the wonderful dishes particular of the area. Since it would be a challenge to list all recommendations, we will stop at some not-to-be-missed places along the 44km distance journey from Korça to Kolonja. You can reach Korça from wherever you are and we will not waste time explaining how to get there and what to do once you arrive. Naturally, the first stop should be the old bazaar, or the "it" destination in Korça. Supposing that is early in the day start off with a coffee or tea at Cozy Tea & Spice House. The menu list offers local herbal teas and traditional and sophisticated breakfasts.

Tani mund t`i vizitoni thesaret e shumta të Mirditës e Rubikut përmes shtigjeve të hapura

on Tuesday, 09 October 2018. Posted in Info

Përurohet shtegu i parë, 7 km hiking në zonën turistike të Rubikut

Tani mund t`i vizitoni thesaret e shumta të Mirditës e Rubikut përmes shtigjeve të hapura
Në Mirditë turistët tashmë do të mund të bëjnë edhe hiking (ngjitje) nëpër arealin turistik dhe trashëgimor të zonës së Rubikut.
Kryetari i bashkisë, Ndrec Dedaj përshëndeti këtë nismë të parë të këtij lloji, që vjen në përputhje të plotë me strategjinë e zhvillimit të qëndrueshëm të bashkisë Mirditë. Ai tha se “tashmë, nëse e kemi të pamundur të kthejmë krenarinë e industrisë së bakrit, kemi mundësinë tjetër, të shfrytëzojmë potencialin e jashtëzakonshëm turistik që kemi”.
Bashkia Mirditë në bashkëpunim me Albania Austria Partnerschaft – Marianne Graf përuruan sot shtegun e parë turistik, i markuar me sinjalistikën më të avancuar dhe me standarde të larta europiane, shtegun e parë (destinacion) në zonën e Rubikut.

10 arsye pse pushimet bregdetare të shtatorit janë fantastike dhe duhen shijuar

on Sunday, 16 September 2018. Posted in Blog

Konkluzione mbi turizmin shqiptar dhe sezonin turistik

10 arsye pse pushimet bregdetare të shtatorit janë fantastike dhe duhen shijuar
Udhëtimet e shumta nëpër Shqipëri dhe prania në terren, e bëjnë stafin e Travel Magazine të jetë vazhdimisht në vëzhgim të zhvillimit të sezonit turistik, duke nxjerrë shpeshherë edhe përfundime mbi këto zhvillime. Dhe një prej sugjerimeve të vazhdueshme ndër vite, në përpjekje të zgjatjes së sezonit turistik janë edhe pushimet e shtatorit. Po pse janë të këshillueshme pushimet në këtë muaj, kur të gjithë rendin drejt rifillimit të punës, shkollës dhe nisjes së stinës së vjeshtës?
Ja ku i keni së paku dhjetë arsye se pse pushimet e shtatorit janë ideale:

1. Çmimet janë 50 % më të lira 
2. Nuk humbisni gjysmën e ditës në trafik
3. Nuk piqeni nga temperaturat e larta
4. Merrni shërbim shumē më të mirë se në verë 
5. Ushqimet që konsumoni janë më cilësore 
6. Keni mundësi t'ju dëgjohen ankesat
7. Merrni vitaminë D me shumicë
8. Nuk shurdhoheni nga muzika e lartë
9. E keni të gjithë plazhin për vete
10. Është kohë ideale për ture kulturore

NËNTOR OSEKU: Curraj i Epërm, Grama Bay and Shala River - three heartbreaking destinations of Albania

Written by Irhan Jubica on Friday, 31 August 2018. Posted in Intervista

Intervistë me fotografin e njohur që ka shëtitur çdo cep të Shqipërisë turistike

NËNTOR OSEKU: Curraj i Epërm, Grama  Bay and Shala River -  three heartbreaking destinations of Albania
U bënë shumë vite tashmë që ai shëtit cep më cep të Shqipërisë me aparatin e tij fotografik. Shumë prej fotove që ju dalin të parat në internet kur klikoni për të gjetur një zonë të bukur të Shqipërisë, janë të Nëntor Osekut. Por çfarë thotë ai vetë për këto udhëtime? Lexoni intervistën, një rrëfim i sinqertë e plot emocion me përshtypjet e udhëtimeve të shumta.
It has been many years since Nëntor Oseku has walked around every corner of Albania with his photocamera . Many of the photos you come across online when you click to find a beautiful area of Albania are made from him. But what does he himself say about these trips? Read the interview, a sincere and emotional story with impressions of many trips.

(English below Albanian)