Error
  • Error loading component: com_media, 1

Articles in Category: Lajme

UNESCO takim për mbrojtjen e trashëgimisë nënujore, Shqipëria për herë të parë në panelin kryesor

on Saturday, 22 June 2019. Posted in Lajme

Takim mbi mbrojtjen e trashëgimisë botërore nënujore

UNESCO takim për mbrojtjen e trashëgimisë nënujore, Shqipëria për herë të parë në panelin kryesor

Nga Klotilda Saraçini

TIRANË, ATSH/- Në qytetin e Brestit në rajonin e Bretanjës në Francë, nga 17-19 qershor u zhvillua takimi mbi mbrojtjen e trashëgimisë botërore nënujore organizuar nga UNESCO.

Ky takim ka mbledhur ekspertë, studiues dhe politikbërës nga e gjithë bota për të përcaktuar hapat dhe politikat mbrojtëse të pasurive botërore nënujore.

Në panelin kryesor të takimit krahas Ministrit të Kulturës të Francës dhe Drejtoreshës së Përgjithshme të Unesco-s është vendosur Auron Tare, kryetar i Këshillit Shkencor të UNESCO-s për pasuritë botërore nënujore.

“La Belle De L’Adriatique” dhe “Seven Seas Voyager” - krocerat zbukurojnë kalatat e Portit të Durrësit

on Thursday, 20 June 2019. Posted in Lajme

877 turistë nga vende të ndryshme të botës u ndalën dje në Portin e Durrësit dhe pikat turistike të Shqipërisë

“La Belle De L’Adriatique” dhe “Seven Seas Voyager” - krocerat zbukurojnë kalatat e Portit të Durrësit
Nga Elitjona Doko
 
877 turistë nga vende të ndryshme të botës u ndalën dje në Portin e Durrësit dhe pikat turistike të Shqipërisë, përmes kroçerave “La Belle De L’Adriatique” dhe “Seven Seas Voyager”.Turistët e organizuar në grupe dhe nën kujdesin e operatorëve turistikë udhëtuan më pas me autobuzë drejt qyteteve të Krujës, Beratit dhe Tiranës, ku kanë vizituar qendrat historike dhe muzeale. Një pjesë e tyre kanë preferuar të qëndrojnë në Durrës për të vizituar Muzeun Arkeologjik të qytetit si dhe Amfiteatrin antik.

Kala Festival – oksigjeni qershoras i Rivierës Shqiptare

on Wednesday, 19 June 2019. Posted in Lajme

Festivali i muzikës elektronike mbush Dhërmiun dhe ii jep jetë gjithë Rivierës

Kala  Festival – oksigjeni qershoras i Rivierës Shqiptare
Prej gati dhjetë ditësh tashmë, më shumë se 6 mijë turistë të huaj, kryesisht të rinj, kanë “pushtuar” Plazhin dhe fshatin e Dhërmiut, si pjesëmarrës në Kala Festival, festivali i muzikës elektronike ndërkombëtare, ose siç i thuhet shkurt, festivali i DJ-ve. Rreth 60 të tillë të njohur e të rinj nga e gjithë bota, janë vendosur në Dhërmi prej datës 12 e deri në 25 qershor, duke argëtuar të ardhurit e shumtë, kryesisht nga Britania e Madhe por me një gjeografi të shtrirë nga e gjithë bota, deri në Afrikë e Azi.

Revista australiane: Shqipëria ndër vendet më të mira për një verë europiane

on Wednesday, 17 April 2019. Posted in Lajme

Kështu shkruan gazetarja e pavarur e udhëtimeve, Amy Mills

Revista australiane: Shqipëria ndër vendet më të mira për një verë europiane

Nga Klotilda Saraçini

TIRANË, 14 prill/ATSH/- Mund të mos jetë e njohur si vendet e tjera, por ky vend i bukur në jug të Europës meriton të njihet si një nga destinacionet që nuk duhet humbur për vitin 2019.

Kështu shkruan në artikullin e botuar në revistën australiane “Who”, gazetarja e pavarur e udhëtimeve, Amy Mills, e cila ka punuar në gazeta dhe revista në Australi dhe Mbretërinë e Bashkuar për 18 vitet e fundit.

Shqipëria turistike prezantohet në Slloveni

on Wednesday, 17 April 2019. Posted in Lajme

Shqipëria po bëhet destinacion gjithnjë e më tërheqës.

Shqipëria turistike prezantohet në Slloveni

Nga Adela Alla 

TIRANË, 16 prill /ATSH/ – Në mjediset e Agjencisë KOMPAS, Lubjanë, u prezantua turizmi i Shqipërisë.

Veprimtaria u organizua nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në bashkëpunim me Agjencinë KOMPAS, në kuadër të vizitës së ministrit të Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi në Slloveni.

Klosi prezantoi për të pranishmit treguesit dhe shtyllat kryesore të zhvillimit të turizmit të Shqipërisë.

Ai u ndal në shtrirjen gjithëvjetore të turizmit, duke përfshirë atë bregdetar, malor, kulturor e historik, kryeqytetin, etj. Njëherazi, ai drejtoi ftesë për investime në fushën e turizmit në Shqipëri, si dhe për ture rajonale të turizmit, ku Shqipëria po bëhet destinacion gjithnjë e më tërheqës.