Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • Error loading component: com_media, 1
  • Error loading component: com_users, 1

Articles in Category: Lajme

Shqiptarët “pushtojnë” Everestin - Ekipi i alpinistëve përmbush me sukses misionin e tij

on Friday, 25 May 2012. Posted in Lajme

Ekspedita e ndërmarrë nga Dajti Alpina Turistik, shpërblehet me fitore të plotë

Federata e alpinistëve të Shqipërisë, Dajti Alpina Turistik, njofton se  të gjithë anëtarët e ekipit shqiptar të alpinistëve kanë mbërritur në majën e Everestit sot në datë 25 maj , në orën 7 am me orën lokale. Siç është cilësuar edhe nga kompania nepaleze që shoqëronte ekipin, ky është një nga rastet e rralla kur ngjitja realizohet 100 % , pra, nga të gjithë anëtarët e ekipit.  Në ditët në vazhdim Federata do të ofrojë edhe detaje e informacione të tjera rreth gjithë ekspeditës së ekipit shqiptar në Himalaje.

Sara Santoro: E keni kthyer Amfiteatrin e Durrësit në kosh plehrash!

on Monday, 14 May 2012. Posted in Lajme

Drejtuesja e misionit arkeologjik italo-shqiptar, tregon problemet e qytetit me trashëgiminë.

 Drejtuesja e misionit arkeologjik italo-shqiptar, vendosur në Durrës që prej vitit 2003, tregon problemet më të prekshme të qytetit me trashëgiminë. Ritmet e urbanizimit, ndërtesat e larta, shkatërrimet e mbetjeve arkeologjike, e në fund mungesa e një vetëdije qytetare për ta ruajtur këtë pasuri

World's 50 best restaurants 2012: Noma wins for third year in a row

on Monday, 14 May 2012. Posted in Lajme

René Redzepi's Danish restaurant rated world's best place to eat

 

For René Redzepi, champion of Nordic cuisine and forager par excellence, this year's list of the 50 best restaurants makes for very pleasing reading indeed: Noma, in Copenhagen, has been crowned the world's best place to eat for the third year in a row.

For his counterparts in Britain, however, the results – unveiled on Monday night at London's Guildhall – may prove more indigestible. Only three UK restaurants have made it into the top 50, the joint-lowest number in the list's 10-year history. And, for the first time, not one of them is in the top five. The Guardian

Një revistë e re i shtohet tregut shqiptar të medias së shkruar

on Monday, 07 May 2012. Posted in Lajme

Vjen në treg Revista gastronomike "SHIJE"

 

Tashmë të gjithë blerësit shqiptarë e në veçanti adhuruesit e ushqimit, do të kenë mundësi të gjejnë në treg revistën e re SHIJE. E përkushtuar krejtësisht ndaj gastronomisë, revista Shije, është bota e re e ushqimit, ku do të mund të udhëtoni “pa u ngopur”, nëpër shijet e pafundme që dhuron natyra dhe fantazia e njeriut. Një revistë e profilizuar, ashtu siç nuk kishte më parë një të tillë në treg, profesionale dhe me një dizajn elegant, Shija, ju dhuron jo vetëm atë që propozon që në titullin e saj, por edhe forma e imazhe të mrekullueshme. Receta, ushqime, vende, tradita, njerëz, parë në këndvështrimin gastronomik.
I urojmë rrugë të mbarë dhe pastë sukses në udhën e gjatë e të vështirë të tregut shqiptar!