Articles in Category: Around

Nëse do të kalërosh, zgjidh kalin e duhur

Written by Irena Kanani on Monday, 14 May 2012. Posted in Around

Për një fundjavë të magjishme në Pezë...

Nëse do të kalërosh, zgjidh kalin e duhur

 

Stina e bukur e pranverës i jep mundësi më së miri kryeqytetasve të kalojnë një fundjavë në natyrë larg streseve të përditshme të jetës urbane. Pavarësisht dëshirës së shumë njerëzve për të kaluar një ditë në natyrë, mundësitë që të ofron Tirana janë të pakta, por jo të pamundura. Për t’u argëtuar në ditët e bukura të stinës së luleve do të  zgjedhim Pezën. 

Dajti: Sa pranë e kemi argëtimin!

Written by Irena Kanani on Tuesday, 06 March 2012. Posted in Around

Një udhëtim me teleferik për panoramë të paharrueshme

Dajti: Sa pranë e kemi argëtimin!

Duhet të udhëtosh vetëm 26 km në lindje të Tiranës, për t’u gjendur në mes të bardhësisë së  dëborës e cila është e preferuar jo vetëm nga të rinjtë  aventurierë të sporteve dimërore, por edhe nga familjarë të cilët duan të kalojnë një ditë ndryshe nga rrëmuja e smogu i  Tiranës. Malii Dajtit, është quajtur me plot meritë “ballkoni i Tiranës”, për  argëtimet e shumta që të ofron në çdo stinë të vitit. Kënaqësisë së dëborës nuk mund ti bëjë rezistencë askush, të rinjtë, fëmijët dhe gjyshërit.