Vlora - the city with two seas....

Written by Ilirjan Gjika on Tuesday, 09 October 2012. Posted in English

Welcome to the most beautiful albanian coast city...

Vlora - the city with two seas....

Vlora is one of the most beautiful cities of Albania and is right to be proud. Called the "City of the flag,'''City with two seas" or "southern Adriatic port''she regarded as the pearl of the Albanian tourism, with its shores, Karaburun, Sazan, Llogora, Castle of Kanina, Narta Lagoon , numerous beaches, monuments, people, land and sea. Vlora occupies a deserved place in the history of Albania,  also keeping the status of the hero city. The city where Skanderbeg was married, where Albania's independence was declared, an arena of wars for freedom and Albanian resistance, Vlora has a different status as natural parlor of painters, artists home and a bridge to connect Albania with the world. City Where Was married Skanderbeg, Albania's Independence Where Was declared, an arena of wars for freedom and New Resistance, Vlora faces a different status as natural parlor of Painters, artists and home to bridge the world of Albania

Sezoni turistik- lufta e operatorëve për ekzistencë

on Tuesday, 25 September 2012. Posted in Editorial

Strategjia e turizmit është akoma vite dritë larg projektimit e jo më realizimit të saj për turizmin shqiptar.

 Vasil Bedini

Jemi drejt fundit të sezonit turistik të 2012-ës dhe themi se ne operatorët turistikë mund t’i bëjmë një pasqyrë vetes sonë dhe situatës turistike pa pritur që të mbarojnë edhe këto dy javë, të cilat nuk është se do të sjellin me vete ndonjë mrekulli me ndikim të drejtpërdrejtë të në të gjithë sezonin. Jemi edhe të ndërgjegjshëm që nën ndikimin e krizës botërore nuk mund të prisnim ndonjë bum, pavarësisht deklaratave dhe pritshmërive për fluks të paparë turistësh. Por ama kemi plotësisht të drejtë të shprehim pakënaqësinë tonë të thellë e tashmë të përvitshme për problemet e mëdha sidomos lokale, që vazhdon të vuajë turizmi shqiptar, sidomos ai bregdetar. Vlora dhe Saranda si dy qytetet më të preferuara për turistët shqiptarë dhe të huaj vazhdojnë të vuajnë neglizhencën totale të strukturave lokale dhe qendrore. 

Progonati - Perla e Labërisë

Written by Flora Xhemani Baba on Wednesday, 19 September 2012. Posted in Destinacione

Aty ku natyra dhe njerëzit, do t'ju bëjnë ta ktheni kokën pas

Progonati - Perla e Labërisë

 

Ftesën e këtij numri për rubrikën “No(w) more secrets”, e kemi marrë prej vetë banorëve të këtij destinacioni, të cilët përmes komunikimit të gjerë në internet, na kanë sugjeruar ta “zbulojmë” edhe para vëmendjes tuaj, këtë perlë të fshehur vërtet në zemër të maleve të Labërisë.

E kemi fjalën për Progonatin, një nga fshatrat më të njohur të historisë shqiptare, i cili është njëkohësisht edhe një nga fshatrat më të mëdhenj të Shqipërisë, sipas informacioneve të intelektualëve dhe studiuesve të kësaj zone. Më shumë se një përshkrim të vendit, ne do t’ju përcjellim këtë herë fjalët bujare të vetë banorëve të kësaj zone, të cilët “të ndëshkuar” prej arsyeve të migrimit dhe emigrimit, vuajnë mungesën njerëzore, e cila është vërtet e rëndë për një fshat dikur të madh, që konsiderohej udhëheqësi i gjithë kësaj krahine të Labërisë. 

Gjinari turistik - Një nga zonat më të bukura që ndoshta ende s'e keni zbuluar

on Wednesday, 19 September 2012. Posted in Destinacione

Mirësevini në zonën e Shpatit - perlë natyrore e viseve të Elbasanit

Gjinari turistik - Një nga zonat më të bukura që ndoshta ende s'e keni zbuluar

 Pren Toçi

Në një nga rubrikat më interesante të revistës, aty ku ju zbulojmë Shqipërinë e panjohur, këtë herë kemi ofruar një zonë që më shumë se kushdo, e njohin vendasit, banorët e saj, për shkak të vendndodhjes thellë në malësitë e Elbasanit. Por këtej e tutje, edhe ju mund të mësoni për bukuritë e Gjinarit, Zavalinës, Shpatit, emra që ndoshta i lexoni për herë të parë, por që mund t’i vizitoni nga afër, e t’i njihni duke shkelur këtë krahinë të bukur në zemër të Shqipërisë.

Himara e bukura e (Mes)Dheut

Written by Flora Xhemani Baba on Monday, 03 September 2012. Posted in Destinacione

Vendi i qetësisë dhe bukurive të çuditshme

Ndër përvojat më të bukura  por edhe më të frikshme përgjatë viteve ndërkohë që realizonim njohjen e Shqipërisë, ka qenë ajo e zbulimit të Rivierës shqiptare. Njëqindepesedhjetë kilometra rivierë e mrekullueshme dhe e rrezikshme, ku për të parë cilindo plazh të mahnitshëm, duheshin çarë akoma kilometra, i vetmi vend ku më në fund e ndjeje parajsën në pëllëmbë të dorës, ishte qyteti i vogël i Himarës. Himara është një vend i çuditshëm e vazhdimisht i aftë të bëhet qendër bisedë për shumë arsye, ku nuk dihet nëse duhet ta quash një qytet të vogël apo një krahinë të madhe, një vend të afërt apo të largët (është buzë rrugës, po aq sa buzë detit), një qytet grek apo shqiptar, mollë sherri e vazhdueshme e politikës por edhe e njerëzve, vend me emër të bukur femëror, e ngjashme me Helenën dhe e aftë të shkaktojë luftëra. Por Himara është gjithashtu edhe një vend me natyrë të mrekullueshme e me një det për tu pasur zili, që gjithkush ia dëshiron e që na kishte sjellë edhe neve deri aty për të kundruar hiret e saj. Himara është e bukur edhe për shqiptarët, edhe për grekët, edhe për italianët, dhe për të gjithë kombësitë e tjera që vijnë ta vizitojnë e ta shijojnë muajve të verës, kur hiret e saj shtohen e ajo bëhet më joshëse e lozonjare.