Articles in Category: Outdoor

Liqenet e Kasharit, periferia ideale për piknikë në natyrë

on Sunday, 26 March 2017. Posted in Outdoor

Tirana që nuk njohim e nuk shfrytëzojmë

Liqenet e Kasharit, periferia ideale për piknikë në natyrë
Zonat rreth e qark Tiranës janë shpesh të parrahura nga banorët e saj, të vjetër e të rinj dhe kësisoj pakkush e di se çfarë fshehin. Relievet kodrinore, bimësia e gjelbër në çdo stinë, zbukurimi i peisazhit me garniturë liqenesh të vogla që dikur shërbenin si rezervuare, krijon klimën ideale për piknikë në natyrë. Dhe, si gjithmonë, ata që i shijojnë para nesh, janë të huajt. Këto janë vetëm disa foto të marra në Liqenin e Purrezit në zonën e Kasharit, vetëm pak kilometra larg Tiranës, ku sapo ka lindur bërthama e një kampingu të ardhshëm. Sa prej jush e njohin këtë zonë? 

Kanionet e Lengaricës - bukuri e fshehur thellësive në Përmet

on Monday, 27 April 2015. Posted in Outdoor

Një shëtitje mes mistereve që rrezikojnë të mos jenë më në të ardhmen

Kanionet e Lengaricës - bukuri e fshehur thellësive në Përmet

Elena Mullaraj

Nëse udhëton drejt Përmetit dhe futesh në destinacionin turistik të Kanioneve të Lengaricës, të cilët ndodhen në pjesën juglindore të qytetit, 10 deri në 12 km larg të shoqëron natyra mahnitëse, ku Zoti nuk ka kursyer asgjë për të arritur të paarritshmen nga e cila nuk mund të largohesh pa mallin dhe dëshirën për t’u kthyer përsëri: është vendi im me të gjitha bukurite natyrore që ka. 

Raduno Internazionale Italia-Albania-Montenegro

on Monday, 27 April 2015. Posted in Outdoor

Një tur aventure i paharrueshëm, nëpër shtigjet e egra të natyrës

Raduno Internazionale Italia-Albania-Montenegro
Ilir Kolli
Natyra e egër, e paprekur, peizazhe mbresëlënëse, e gjitha kjo shoqëruar me një organizim dhe suport të shkëlqyer. Pas suksesit të dy edicioneve të para, këtë vit u vendos të zgjerohet gjeografia dhe në xhiro të përfshihet edhe Mali i Zi…

Rafting mania - aventurat na presin... në Vjosë

on Thursday, 06 February 2014. Posted in Outdoor

me Albania Rafting aventura dhe adrenalina janë binjake të pandashme

Rafting mania - aventurat na presin... në Vjosë

 

Blerina Ago
Gjatë një udhëtimi mund të të ndodhë gjithçka. Zbulon se kudo ka vende të jashtëzakonshme që ekzistojnë, të cilat pasi i ke vizituar të ndryshojnë… ti nuk je më i njëjti. Nëse mendoni se me verën mbaruan dhe pushimet tuaja, gaboheni. E nëse jeni duke kërkuar një fundjavë jashtë Shqipërisë, ju sugjeroj të shkurtoni distancat dhe të shfrytëzoni sa më bukur kohën në një qytet i cili ndodhet në juglindje të Shqipërisë, me njerëz  të butë e të dashur, e kundërta e vargmaleve  të larta e të thepisura që i rrethojnë.
Arsyet për të vizituar Përmetin janë të shumta. Në Përmet mund të takosh të madhin klarinetist Laver Bariu, të shijosh pamjen nga Guri i qytetit, të vizitosh Bredhin e Hotovës… Unë do t’ju sfidoja edhe me një vlerë tjetër të shtuar vitet e fundit në Shqipëri: rafting në luginën e lumit Vjosa.
Nëse që tani po mendoni se nuk është aktivitet për ju, gaboheni. Ajo çka ne do provojmë sot është një argëtim për të gjithë dhe madje një mundësi shumë e mirë për të kaluar kohë të shëndetshme me familjen tuaj.

 

Valbona e skiatorëve alpinistë

Written by Gent Mati on Sunday, 22 December 2013. Posted in Outdoor

Për një dimër të paharrueshëm mes dëborës dhe fëmijëve alpinistë!

Valbona e skiatorëve alpinistë

 

Të skijosh në Valbonë është një kënaqësi e rrallë, për një skiator apo snowboard-ist me përvojë ski-alpinistike.  Terreni është i jashtëzakonshëm dhe sasitë e dëborës që grumbullohen gjatë periudhës Dhjetor - Prill, “konkurojnë” luginat e Zvicrës dhe Austrisë.
Valbona në dimër fle nën petkun e dëborës derisa, shkojmë ta zgjojmë rregullisht prej disa vitesh, së bashku me miq të vjetër dhe të rinj nga të katër anët e botës, të etur për të skijuar terren të pjerrët e të pashkelur.