Articles in Category: Lajme

Berati, në faqet e para të udhërrëfyesit të mirënjohur turistik japonez

on Friday, 08 February 2019. Posted in Lajme

Turistët japonezë do të zgjedhin Europën Qendrore si destinacion turistik për periudhën 2019-2020

Berati, në faqet e para të udhërrëfyesit të mirënjohur turistik japonez

Nga Gjergji Mima 

TIRANË, 7 shkurt ATSH/ – Udhërrëfyesi i mirënjohur turistik japonez “Chikyu no arukikata”, ka vendosur në faqen e parë të tij qytetin e Beratit si një ndër qytetet më të dashur për turistët.

Ky udhërrëfyes i drejtohet turistëve japonezë që do të zgjedhin Europën Qendrore si destinacion turistik për periudhën 2019-2020.

Top Influencers shqiptarë sipas Business Magazine

on Wednesday, 06 February 2019. Posted in Lajme

Nëse po kërkoni motivim të përditshëm, këshilla biznesi, receta të bukura e të shijshme

Top Influencers shqiptarë sipas Business Magazine

Nga Neada Muçaj

Rrjetet sociale janë bërë një mjet i fuqishëm dhe Instagram nuk bën përjashtim. Brande të modës, kompani teknologjike dhe thuajse çdo industri tjetër, po e përdorin fuqishëm Instagram-in si një platformë ideale për strategjitë e tyre të marketingut.
Modë, udhëtim, motivim apo ushqim, Instagram është rrjeti social me 1 miliardë përdorues çdo muaj.
Shpesh thuhet se një foto vlen sa 1000 fjalë, ndaj shohim shumë profile të kuruara nga ana vizuale që mundohen të përcjellin një histori. Jo më kot këto profile kanë dhe një numër të lartë ndjekësish.
Nëse po kërkoni motivim të përditshëm, këshilla biznesi, receta të bukura e të shijshme ju ftojmë të ndiqni këta influencer sipas preferencave tuaja.
*Kujtesë!! Për të gjithë ju që nuk e njihni mirë fjalën Influencer: Influencers janë përdorues të Instagram që kanë krijuar lidhje me një audiencë të caktuar, të cilët mund t’i bindin ata për shkak të besueshmërisë dhe autenticitetit të tyre. Shpesh janë bashkëpunëtorë me brande të ndryshme dhe i përdorin profilet e tyre të Instagram për të promovuar produktet e tyre.

Gurëzeza, qyteti ilir me vlera historike dhe natyrë mbresëlënëse

on Tuesday, 05 February 2019. Posted in Lajme

Aty ku historia e pasur takohet me natyrën

Gurëzeza, qyteti ilir me vlera historike dhe natyrë mbresëlënëse

Nga Klotilda Saraçini

TIRANË, 2 shkurt/ATSH/- Gurëzeza, qyteti ilir në Cakran të Fierit, aty ku historia e pasur takohet me natyrën është një nga destinacionet turistike më të veçanta.

I ndodhur në 17 km larg qytetit të Fierit arkeologët kanë vlerësuar se Gurëzeza, emri antik i së cilës mendohet të jetë Barbyli, është po aq e rëndësishme për trashëgiminë kulturore shqiptare sa Apolonia apo Bylisi.

Kryetari i bashkisë së Fierit, Armando Subashi në një video të publikuar prezanton historinë dhe bukurinë e natyrës në këtë qytet ilir.

Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare

on Tuesday, 29 January 2019. Posted in Lajme

Aktualisht njihet si e vetmja nyje lidhëse në luginën e Drinos

 Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare

Nga Adela Alla

TIRANË, 29 janar /ATSH/ – Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare, sipas historianëve është ndërtuar rreth vitit 1820 dhe në atë kohë ishte nyja kryesore lidhëse për tre qytete, Gjirokastrën, Libohovën dhe Janinën, ndërsa aktualisht njihet si e vetmja nyje lidhëse në luginën e Drinos.

Të rinjtë e apasionuar pas turizmit të bardhë ngjiten në malin e Çikës

on Tuesday, 29 January 2019. Posted in Lajme

Aventura në një ndër 85 majat më të larta të maleve në Europë

Të rinjtë e apasionuar pas turizmit të bardhë ngjiten në malin e Çikës

Nga Klotilda Saraçini
TIRANË, 28 janar/ATSH/- Të rinj aventurierë të borës dhe lartësive janë ngjitur ditët e fundit në Llogora dhe më tej drejt lartësive me borë të malit të Çikës.

Mali i Çikës ndodhet në bregun e detit, midis Jonit në perëndim dhe luginës së Shushicës në lindje, me shtrirje juglindje-veriperëndim e me majat më të larta të Çikës (2040 m) e të Qorres (2018 m).

Kryetari i bashkisë së Himarës, Jorgo Goro, në disa fotografi të publikuara prezanton të rinjtë aventurierë që janë ngjitur në Majën e Çikës, që është në vendin e 85 të majave më të larta të maleve në Europë.