Articles in Category: Intervista

Ismail Hoxha: Një bankier eksplorator, në zbulim të Shqipërisë

Written by Flora Xhemani Baba on Tuesday, 03 May 2016. Posted in Intervista

Discover Albania është motoja ime e jetës

Ismail Hoxha: Një bankier eksplorator, në zbulim të Shqipërisë
Nga bankat e shkollës, drejt e në bankë, dhe nga banka drejt e në prehër të natyrës. Ky është Ismail Hoxha, djaloshi që gjithkush mund ta ketë zili, sepse si pak të tjerë i ka rënë Shqipërisë cep më cep, në kuptimin e plotë të kësaj fjale, duke eksploruar shtigjet e pafundme natyrore por edhe fortesat kulturore të vendit me djemtë dhe vajzat e Klubit të tij Discover Albania. Dhe ndonëse ka filluar ta bëjë këtë që në vitin 2007, thotë se ky është vetëm fillimi. Çfarë do t`i mbetet për të zbuluar në dekadën e ardhshme? Zbulojeni vetë…

Mehdi Hafizi: "Në Muzeun e Skënderbeut hyn vizitor e del mik"

Written by Irhan Jubica on Tuesday, 12 January 2016. Posted in Intervista

Intervistë me drejtorin e Muzeut Kombëtar “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” të Krujës

Mehdi Hafizi:

16 vjet në krye të Muzeut unik “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, e 24 vjet si punonjës i këtij muzeu e kanë bërë Mehdi Hafizin nji simbol më shumë për qytetin historik të Krujës. Në këtë intervistë për revistën Travel, ai flet me modesti dhe mirënjohje për kolegët, bashkë me të cilët ia ka dalë t’i kthejnë vizitorët - që për të nuk janë të rastësishëm - në miq të Muzeut.

Hafizi është i drejtpërdrejtë dhe i sinqertë si atëherë kur thotë se me aftësitë e tij mund të drejtojë cilindo muze tjetër në vend, e si atëherë kur pranon se Muzeu që ai drejton nuk është në rrjetet ndërkombëtare të muzeve. E i tillë është Hafizi kur thotë se skuqet pa qenë fajtor nga vërejtjet që turistët e huaj bëjnë në Muze për ndërtimet pa kriter në qytetin e tij, apo edhe kur thotë se ndjehet si përpara ndonjë provimi të vështirë, sa herë që shoqëron vizitorë në Muze, qofshin ata personalitete të larta, apo nxënës shkollash.

Gjergji Mano: 14 punonjës menaxhojnë 100 000 vizitorë dhe gjysmë milioni dollarë

Written by Irhan Jubica on Saturday, 17 October 2015. Posted in Intervista

Flet drejtori i parkut Kombëtar të Butrintit

Gjergji Mano: 14 punonjës menaxhojnë 100 000 vizitorë dhe gjysmë milioni dollarë
Butrinti është siti kulturor më i rëndësishëm i Shqipërisë. E megjithatë, ai mirëmbahet dhe u ofrohet turistëve nga një staf prej vetëm 14 punojësish. Drejtori i parkut Kombëtar dhe Natyror, flet për revistën Travel, për problemet por edhe planet e menaxhimit të parkut që pret rreth njëqindmijë vizitorë në vit.

Tim Neville: "Shqipëria është lart në listën time"

Written by Flora Xhemani Baba on Saturday, 08 November 2014. Posted in Intervista

Heronjtë e vërtetë janë vetë shqiptarët që do të bëjnë të nesërmen

Tim Neville:

 Ai është një udhëtar jo i zakonshëm. Ka shëtitur botën, ka shkruar për media prestigjoze si  NEW YORK TIMES, ka parë kultura e vende të ndryshme, e megjithatë, Tim Neville, thotë se do të vinte me gjithë zemër të jetonte në Shqipëri, të kishte një shtëpi të vogël buzë guralecëve të plazhit të Rivierës apo lart në Alpe, të hante “tavë kosi” dhe të mësonte shqip. Edhe këtë herë, në një intervistë plot zemër, gazetari i njohur nuk humbet rastin të tregojë vlerat e Shqipërisë, vend me të cilin thotë se është dashururar.

 

Flora Xhemani Baba: Destinacionet e 2014-ës në Shqipëri i takojnë plotësisht turizmit aktiv.

on Friday, 19 September 2014. Posted in Intervista

Në bisedë me Ilva Taren, për ciklin turistik "Të njohim Shqipërinë" në Ora News

Flora Xhemani Baba: Destinacionet e 2014-ës në Shqipëri i takojnë plotësisht turizmit aktiv.

Kjo intervistë është zbardhur nga cikli turistik "Të njohim Shqipërinë", që u realizua këtë verë nga gazetarja Ilva Tare dhe stafi i Ora News, duke ofruar një panoramikë të gjerë turistike të Shqipërisë, me qytetet më të bukura shqiptare, duke bërë një mbyllje në Tiranë, si kryeqendra e Shqipërisë ku nis gjithçka, edhe turizmi.