Articles in Category: Enciklopedi

klopedi

Historia e Udhëtimeve dhe Turizmit

Written by Irhan Jubica on Monday, 17 February 2014. Posted in Enciklopedi

2000 vjet para Krishtit- turizmi ishte kryesisht udhëtim tregtie

Historia e Udhëtimeve dhe Turizmit

2000 vjet para Krishtit, në Indi dhe Mesopotami. Udhëtimet për tregti ishin një tipar i rëndësishëm që nga fillimet e civilizimit. Porti i Lotal-it ishte një qendër e rëndësishme tregtie ndërmjet qytetërimit të luginës Indus dhe qytetërimit Sumerian.
600 vjet para Krishtit e më pas. Format më të hershme të turizmit në kohën e lirë mund të gjurmohen që nga perandoritë e Egjiptit apo Babilonisë së lashtë. Një muze i antikave historike ishte i hapur për publikun në Babiloni. Egjiptianët kanë mbajtur shumë festivale fetare që terhiqnin njerëz që vinin në qytete për të parë veprat e famshme të artit dhe ndërtesat