Destinacionet më të mira shqiptare 2016 janë kulturore - -

Written by RevistaTravel. Posted in Lajme

Numri i parë i vitit i revistës Travel, është edhe numri ku ne ju propozojmë listën e "Best 2016". Këtë vit ju kemi propozuar "Best Things to See". Dy kanë qenë kriteret e përzgjedhjes këtë herë. Një listë tërësisht nga trashëgimia kulturore dhe objekte kryesisht të panjohura, krejt të reja ose të pavizitura. 
Një varg perlash të trashëgimisë tonë kulturore të nxjerra nga pluhuri i harresës, site të njohura por të pavizitura e objekte të restauruara, ide dhe projekte për shtigje të reja, gati për t`u përshkuar.
BEST THINGS TO SEE IN 2016 / MË TË BUKURAT 2016
Via Egnatia, udhëtim nëpër histori
Made in Berat, përvoja e re në qytetin e Një mbi Një dritareve
Guri në Qiell ose "Sofra e Zotit", një monument natyre nga Vlora
Varrezat e Komanit, prejardhja jonë autoktone
Grabova, një udhëtim mistik nën melodinë e fyejve
Shtëpia plot shpirtra e Kadaresë, muzeu që do shtojë vizitorët
Kisha e Rubikut, një histori nga mugujt e mesjetës
Kalaja e Kardhiqit, Porta e Bregdetit
Pazari i Korçës, rivitalizim në proces
Manastiri i Ravenës, perla e harruar padrejtësisht