Articles in Category: Blog

Ardian Fezollari - mjeshtri i fotopeisazhit shqiptar

Written by Ilirjan Gjika on Wednesday, 05 February 2014. Posted in Blog

Një rrëfim i sinqertë për një artist të sinqertë

Ardian Fezollari - mjeshtri i fotopeisazhit shqiptar

Të gjithë e njohin për mjeshtër të fotografisë artistike. Dhe me të drejtë. Ai tashmë nuk është vetëm një figurë e njohur publike por edhe një pjesëmarrës në edicionet e shumë konkurseve kombëtare e ndëkombëtare të fotografisë artistike. Ndërkohë që me dhjetra punë të dala nga dora e mjeshtrit pogradecar janë ekspozuar përveç Shqipërisë edhe në Maqedoninë fqinje, Kosovë, Bullgari, Rumani, Austri, Danimarkë, Egjipt, e deri në Japoninë e largët.
Fotot e Ardian Fezollarit i gjen në kartolina turistike, postera, libra dhe botime te ndryshme, albume familjarë apo çiftesh të sapomartuar. Gjithashtu duke nisur që nga viti 2000 e në vijim, ai ka botuar edhe kalendarë lidhur me trashëgiminë kulturore, si në fushat e etnografisë, arkeologjisë dhe kishave të periudhës bizantine. Por Ardi siç e thërrasin të gjithë, ka botuar edhe një album fotografik të titulluar ‘’Landscape-Peisazhe’’, me foto kushtuar liqenit të Ohrit, një prej temave të tij më të preferuara.

Votoni destinacionin më të mirë për vitin 2014 në Shqipëri!

on Monday, 13 January 2014. Posted in Blog

Votat tuaja do të ndikojnë klasifikimin e 10 destinacioneve të 2014-ës...

Votoni destinacionin më të mirë për vitin 2014 në Shqipëri!

 

Të dashur miq!
Numri i ardhshëm i revistës Travel do të vijë bashkë me listën e re të 10 destinacioneve shqiptare që ne do t’ju propozojmë t’i vizitoni për 2014-tën. Por që kjo listë të jetë sa më e pëlqyer prej jush, kemi vendosur të përfshijmë në të edhe propozimet tuaja. Pra, na thoni se cilat janë sipas përvojës tuaj të jetuar vendet më të bukura në Shqipëri që mund të zgjidhen për pushimet e këtij viti. Vendet që do të na propozoni, do ti bashkangjiten listës sonë, për të nxjerrë në revistë dhjetëshen më të pëlqyer. Mund të na shkruani në inbox, të komentoni poshtë, ose të na dërgoni foto të këtyre vendeve. Ju mirëpresim!

Zviceranët: Shqipëria s’është vend për turizëm masiv

on Wednesday, 02 October 2013. Posted in Blog

Turistët perëndimorë shprehin përshtypjet për vendin tonë...

Zviceranët: Shqipëria s’është vend për turizëm masiv

 Kohët e fundit një grup turistësh zviceranë bëri një udhëtim nëpër qendrat arkeologjike të Shqipërisë. Ata vizituan vendgërmimet antike, por morën me vete edhe mbresat mbi një vend në ndryshim, i cili po lëviz shpejt në drejtim të modernitetit.

“Para 24 vitesh kam qenë në Shqipëri, në korrik të vitit 1989, në kohën e regjimit të vjetër, komunist. Enver Hoxha kishte vdekur prej katër vitesh, Ramiz Alia ishte në fuqi. Bashkë me djalin tim 18-vjeçar bëmë pushimet verore në det, në afërsi të Durrësit”, kujton Erika Nostitz. “Ne kishim dëshirë të udhëtonim në vendet ku nuk shkonte gjithkush”.
Dhe kështu është edhe sot: 78-vjeçarja nga Bazeli mori pjesë gjatë majit bashkë me bashkëshortin  Franz Otto Nostitz në  një “udhëtim arkeologjik në Shqipërinë e panjohur”, nën udhëheqjen e arkeologut Christian Zindel, i cili e njeh Shqipërinë që nga viti 1988. Nga viti 1999 deri në vitin 2003 ai ka drejtuar zyrën e degës së fondacionit të kulturës “Pro Helvetia” në Tiranë.

 

Top Destinacionet Shqiptare 2013

on Wednesday, 05 June 2013. Posted in Blog

Blue Agency dhe Revista Travel ju ofrojnë zgjedhjet e tyre, për një sezon shqiptar mbresëlënës!

Top Destinacionet Shqiptare 2013

 Trendi i mediave të huaja për të propozuar Shqipërinë si destinacion të vitit, tashmë është bërë një lajm i zakonshëm ndër shqiptarët, e, mendohet më në  fund si një dukuri që na përligj në ato vlera që kemi si destinacion turistik shumëplanësh. Më i fundit në radhë ishte Huffington Post, që nëpërmjet gazetares Leyla Giray, rreshtoi njëra pas tjetrës dhjetë arsye të shëndosha se pse duhet zgjedhur Shqipëria si destinacion turistik për vitin 2013. E nuk na përkëdhelet vetëm sedra për këto arsye por na rritet edhe dëshira për të përforcuar më tej atë që të huajt e bëjnë shpesh me aq dëshirë për ne, pra ta ofrojmë vendin tonë në njëmijë mënyra si destinacion i mundshëm për të gjithë llojet e turizmit që realisht ai ofron.  Blue Agency është një kompani që po mbush afërsisht një dekadë në promovimin e turizmit shqiptar, duke shkelur shtigje e duke vizituar vende që shpeshherë nuk i njohin as vetë shqiptarët. Ndoshta edhe prej përvojës së saj të gjatë, tashmë media të ndryshme kanë dëshirë t’i referohen  kësaj përvoje për të nxjerrë një përfundim, se ku mund të shkohet për turizëm dhe cilat destinacione shqiptare do të ishin të përshtatshme për t’u vizituar në fillim të çdo viti. Nëse Huffington Post, rendit dhjetë arsye se pse duhet të vizitohet një vend si Shqipëria, duke lënë dorë të lirë në zgjedhjen e shtigjeve, Blue Agency, në një prononcim për sondazhet e shumta që bën Radio Travel, rendit dhjetë itinerare ose dhjetë vendet që ajo rekomandon për vitin 2013, duke u kujdesur që kjo listë të përfshijë të gjitha natyrat e destinacioneve, prej turizmit masiv të detit, e deri tek destinacionet me synim njohjen e traditave shqiptare. Pa dyshim këto nuk janë të vetmet vende të bukura që ka Shqipëria por vetëm dhjetë perla prej gjerdanit të çmuar të pikave turistike që ju presin në çdo cep të Shqipërisë. E meqë janë propozuar prej një agjencie që e njeh mirë Shqipërinë, të jeni të sigurt se asnjë prej këtyre zgjedhjeve nuk do t’ju zhgënjejë!

 

Does Tirana have an old town? How you can find it?

on Friday, 22 February 2013. Posted in Blog

Yes, if you want to, you can visit an old Tirana town

Does Tirana have an old town?        How you can find it?

 

Elton Çaushi

« Tirana !? In my opinion there is no need to spend more than an evening. Not much to see!” In case you have a look at travel forums and what often is said about Albania and Tirana, it’s a pitty to see that when it comes to recomanding the capital, a part of the locals or the foreingers which know it little or not at all, they give opinions which are far from being considered charming.Of course a particularity of Albania, in the eyes and plans of a traveller or explorer, is the fact that for the relatively small surface that the Land of the Eagles, occupies in the European continent, the density of interesting places that can satisfy the needs of many is pretty high (a non scientific and unreferenced statistic says that Albania comes second just behind Italy in a wordscale for the ratio between the concentration of archeological sites and monumets related to the surface of the country and its population). The dilemma of a traveller which has a limited time is what to take and what to leave!!!