Turizmi feston Daljen e Revistës Travel

on Thursday, 01 March 2012. Posted in Aktivitete

Mbajtur me 20.06.2011 ne ambientet e MTKRS

Turizmi feston Daljen e Revistës Travel

Në ambientet e Ministrisë së Kulturës, Turizmit, Rinisë dhe Sporteve, u festua lindja e një mediumi të ri, ajo është Revista “Travel”. Në ceremoninë e inagurimit të revistës Zv. Ministri i Turizmit, Z. Nikollë Lesi, përshëndeti daljen këtij mediumi të ri, e sidomos natyrën e tij turistike, që do t’i shërbejë shumë turizmit shqiptar që tashmë synon të kthehet në industri ku ekonomia shqiptare duhet të mbështetet fort. 

Dhërmiu - rikthim në perlën shqiptare

Written by Kastriot Faci on Thursday, 01 March 2012. Posted in Itinerare

Mbresa per nje nga pjeset me te bukura te bregdetit jonian

Dhërmiu - rikthim në perlën shqiptare

Kam parë shumë plazhe të bukura të vendit tonë, por me Dhërmiun nuk do të krahasoja asnjë, ai është parajsa e plazheve tona. Atje është vendi ku malet, qielli, dielli bashkohen me ujin e kaltër të detit Jon, për të krijuar një nga perlat e turizmit Shqiptar. Të pushosh në Dhërmi është t’i lejosh privilegjin vetes të shijosh bukuritë e magjishme të këtij fshati të vogël malor, të shijosh ajrin e pastër dhe të shëndetshëm, të shijosh ushqimin e freskët të detit, ujin e kristaltë e transparent të  Jonit, pra të pushosh në një nga plazhet elitare të vendit tonë që ende është i paeksploruar…

Dhe nuk e kam fjalën për qendrën e tij por për ato dhjetëra gjire të fshehur e për botën e shpellave dhe të nënujit, që askush nuk i njeh plotësisht..

Apolonia, the city of the sun

on Tuesday, 28 February 2012. Posted in English

Ilirjan Gjika

Apolonia, the city of the sun

Travelling in the city loved by archeologists

Once here used to start one of the most important roads wich connected East and West, Rome with Kostandinopolis. While now Apolonia marks the end of a rural road that leads straight into it.

Since 2005, Apolonia, this archaeological center of Albania performs as national archaeological park wich is opened to be visited by domestic and foreign tourists.  While every summer there are developed archaeological expeditions, which together with the medieval monastery museum and create all the conditions here to place an authentic cultural tourism and historic, where the relaxed character to whom adds beautiful nature surrounding landscape. And each of them coming here for the firsttime or again and again can’t imagine how used to be the Apolonia monuments of archeological when the archaeolost pickaxe hadn’t begun''''knocking on earth.

 

Turizmi shqiptar; a është në rrugë të mbarë?

Written by Salvatore Messina on Friday, 24 February 2012. Posted in Fokus

Turizmi shqiptar; a është në rrugë të mbarë?

Sa herë jeni nisur për pushime ose për të marrë pjesë në një martese, ose në një takim pune? Shumë ? Mirë! Tani kujtohuni se si keni vepruar: keni planifikuar udhëtimin, keni vendosur se me kë do të niseni, çfarë mjeti transporti do të përdorni, keni përgatitur valixhet, jeni të vendosur, sipas arsyes dhe zgjatjes së udhëtimit, cilat dhe sa veshje do të merrni nga dollapi, pastaj do të shkoni në bankë për të tërhequr disa të holla dhe do të kontrolloni kartën e kreditit. Dhe nëse arsyeja e udhëtimit tuaj është një takim pune, do të merrni dokumentat e nevojshme.