Adriatik Tours LLC successfully presented Albania as a new Destination in NY Times Travel Show

Written by Flora Xhemani Baba on Friday, 30 March 2018. Posted in Intervista

Interview with Nevila Dudaj General Manager / Founder Adriatik Tours LLC

Adriatik Tours LLC successfully presented Albania  as a new Destination  in NY Times Travel Show
Adriatik Tours LLC, is the first representative of Albanian tourism in New York who did
exhibit in NY Times Travel Show for the first time, and did introduce Albania to the American tourism. Adriatik Tours LLC, started to operate in September 2017 in West Hartford, CT, as the international sales representative office of the Adriatik Hotel, as well as a Tour Agency offering Special packages of tourist destinations in Albania.
Adriatik Tours LLC represented also Albania for the first time in New York at the 15th Travel Show , organized by the New York Times , the renowned media in US .
Although in recent years Albania has an increased participation in tourism fairs, and exhibitions which start from Japan, to all the rest of the world, Albania, has never been part of the tourism fairs or Trade Shows in America.
But this January of 2018, thanks to Adriatik Tours LLC, finally the name of Albania was written in the stand number 577 of the NY Times Travel Show. 
Albanian’s name was not only written in that stand , but its presence was wonderfully conveyed through this participation, as a tourist information, traditional Albanian performance and the presentation of the best Albanian destinations.

Uta Ibrahimi, one more reason to be proud of Kosova

Written by Irhan Jubica on Friday, 30 March 2018. Posted in Intervista

Towards the 14 highest peaks of the world with "Utalaya-Himalaya" project

Uta Ibrahimi, one more reason to be proud of Kosova
English - Shqip
Two photos were shared on social media sites, nearing February 17, the date Kosovo celebrates the Independence Day. One came from Rita Ora holding the flag of Kosovo, while shooting her “Shine Ya Light” video on 2012, and the other was from Uta Ibrahimi, when she reached the Peak of Everest in 2017.
It seems that people perceive these two women as worthy representatives of Kosovo, as the country celebrates its 10 year anniversary of Independence. We demand readers not to consider the reality as a sexist approach, but in reality the positive image of Kosovo for a decade has been dominated by women. The judo champions, Majlinda Kelmendi and Nora Gjakova; the first head of the commune in Kosovo, Mimoza Kusari-Lila; Dua Lipa, the girl from Kosova who won a British Award in the last edition, the USA ambassador, Vlora Çitaku, these are some renowned names who continue to contribute in their professional fields. The strongest positive image of independent Kosovo continues to be the former president, Atifete Jahjaga (2011-2016). She was active in internationalizing the issue of Survivors of Sexual Violence during Kosovo War, and supporting the project “I think about you” (“Mendoj për ty”) by artist Alketa Xhafa – Mripa. Ms. Jahjaga was the first to reach the peaks of world politics, as Uta Ibrahimi is the first Albanian women from Kosovo that conquered the heighest world peak. Everyone is inspired to follow on their steps.

Rritja e fluksit të turistëve në Shqipëri? Këtë vit vjen nga Rusia

Written by Flora Xhemani Baba on Saturday, 17 March 2018. Posted in Fokus

Tur operatorët shqiptarë po i sjellin turistët por a jemi gati t`i presim?

Rritja e fluksit të turistëve në Shqipëri? Këtë vit vjen nga Rusia
Le ta themi hapur: turizmi në Shqipëri ka ecur me hapa galopantë dhe ndonëse merr me vete edhe probleme të shumta, është një sektor i ekonomisë që ndikon ndjeshëm në prodhimin e brendshëm bruto të vendit. Zhvillimi kaotik ka lënë vërtet shumë boshllëqe, që kanë rritur ndjeshëm distancën mes Shqipërisë dhe vendeve të rajonit përsa i përket cilësisë së turizmit në përgjithësi por ajo që është për t`u theksuar me optimizëm në gjithë këtë histori është fakti se gjithashtu ngjarje të mëdha e të rëndësishme po ndodhin, duke u përpjekur jo vetëm të zvogëlojnë distancën dhe konkurencën me ofertën turistike në rajon, por edhe që po sjellin të ardhura të konsiderueshme në ekonomi. 

Travel Magazine nr 25 sjell: Albanian Food Tours 2018 - Turet më të mira kulinare. Uta Ibrahimi drejt 14 Majave Himalaja

on Thursday, 01 March 2018. Posted in Lajme

Tryeza e pasur e kulinarisë shqiptare nën listën e tureve të 2018-ës në Revistën Travel

Travel Magazine nr 25 sjell:  Albanian Food Tours 2018 - Turet më të mira kulinare. Uta Ibrahimi drejt 14 Majave Himalaja
Mes luleve të pranverës e flokëve të dëborës, vjen tek ju numri i ri i Travel Magazine. Një numër që i kushtohet i gjithi tureve të 2018-ës, që për këtë vit janë tërësisht kulinare. Ju kemi sjellë Shqipërinë tradicionale nën një ballinë revolucionare, krejt ndryshe nga çdo ballinë tjetër ku kemi ofruar "The Best Tours". Tryeza e pasur e kulinarisë shqiptare nën listën e tureve të 2018-ës në revistën Travel është më shumë se kulinari; është një ansambël shijesh , aromash e ngjyrash, përmes të cilas kalon historia dhe tradita e Shqipërisë.
Ju kemi sjellë gjithashtu një prej intervistave më të sinqerta dhe interesante që kemi realizuar deri më sot, ku rrëfehet Uta Ibrahimi, një vajzë e dashuruar me malet. Ajo është vajza e parë shqiptare që ngjiti Everestin e tani ka vendosur të rikthehet në Himalaja për të “pushtuar “ jo një por plot 14 maja, përmes një projekti disavjeçar që e ka pagëzuar “Utalaya Himalaya”.

Shtohen shërbimet turistike për turistët e Vlorës - lind zyra e parë turistike private

on Friday, 16 February 2018. Posted in Lajme

Intours Vlora, një bashkëpunim i Intours Albania dhe Regina Group

Shtohen shërbimet turistike për turistët e Vlorës - lind zyra e parë turistike private
Sa herë që në turizëm lindin bashkëpunime të reja, terreni ku zhvillojnë aktivitetin këto kompani bashkëpunimi, merr një hov të ri zhvillimi. Por bashkëpunimet lindin edhe sepse piqen kushtet dhe rriten kërkesat. Kështu, zhvillimi i vazhdueshëm në tregun e Vlorës i Regina Group, me hotelet Regina Radhimë dhe Regina City, prodhoi nevoja të tjera si për shembull argëtimi i turistëve me aktivitete mes të cilave edhe ekskursionet turistike, shërbimet e informacionit dhe organizimi në përgjithësi i kohës së lirë. Nga përvojat e mëparshme dhe shëtitjet në det me anijen turistike Regina Blu, një shërbim i ofruar jo vetëm për klientët e hoteleve Regina por edhe për turistët e tjerë që vizitonin Vlorën, lindi nevoja e zgjerimit të këtyre shërbimeve, sidomos duke pasur parasysh edhe rritjen e standarteve përmes hotelit Regina City.