80% e vlerave të turizmit shqiptar humbet vetëm nga mungesa e shërbimit

Written by Flora Xhemani Baba on Thursday, 30 August 2018. Posted in Blog

Vëzhgime mbi turizmin shqiptar dhe atë rajonal

80% e vlerave të turizmit shqiptar humbet vetëm nga mungesa e shërbimit

Mbresa nga një udhëtim në Korfuz, në vitin 2015

Shqipëria është 80 % e “djegur” në turizëm vetëm prej mungesës së shërbimit, sepse kushtet e zhvillimit të turizmit dhe oferta e saj, janë shumë herë më lart për nga pozicioni dhe cilësia, se shumë prej vendeve tona fqinje, qoftë për nga cilësia e ushqimit, qoftë për nga standarti i hoteleve. Dhe, që t’i rrimë besnikë realitetit, asnjë hotel në Shqipëri nuk është më i shtrenjtë se hotelet në Korfuz, nëse prenotohet në mënyrë individuale. 

Within Saranda underwater world with Spiranca Diving Center

on Wednesday, 22 August 2018. Posted in Blog

Në kërkim të botës nënujore të Sarandës

 Within Saranda underwater world with Spiranca Diving Center

NË KËRKIM TË EMOCIONEVE TË REJA

Vetëm pak metra po të shkëputeni nga toka, jeni praktikisht brenda një bote tjetër. Të panjohur për ju. Të pazbuluar. Të mistershme. Gjithçka që do të përjetoni aty është një ndjesi e re, një emocion i ri, baraz me një jetë të jetuar rishtas. Prandaj sa herë kur udhëton drejt emocioneve të reja, është njësoj si të kesh jetuar një jetë tjetër. Udhëtarët e kanë këtë fat, që brenda jetës së tyre të jetojnë edhe shumë jetë të tjera. Bota e nënujit është një prej përvojave më të bukura që mund të provoni, një botë që duhet ta vizitoni së paku një herë në jetë. (Më shumë, akoma më mirë).

Travel Magazine nr 26 - 12 plazhet më të bukura të Shqipërisë

on Thursday, 19 July 2018. Posted in Blog

Jo vetëm verë por edhe freski Alpesh e ture të veçanta

Travel Magazine nr 26 - 12 plazhet më të bukura të Shqipërisë
Të dashur lexues!
Nuk kemi asnjë dyshim që tek ky numër që ju vjen në dorë bash në zemër të verës, ju sigurisht prisni buqetën tonë të destinacioneve të larmishme kudo nëpër Shqipëri por syri dhe zemra shkon gjithmonë atje, drejt detit, ku pushimet kulmojnë në Korrik e Gusht dhe jo vetëm Shqipëria por edhe shumë të huaj tashmë, shijojnë bregdetin tonë të magjishëm. Dhe nuk ju kemi zhgënjyer. Ju kemi sjellë listën tonë të plazheve që mund të vizitoni këtë verë.
Ato janë padyshim ndër më të bukurat! Nuk janë të vetmet sepse i gjithë bregdeti i Shqipërisë është për t`u pirë në kupë por janë më së shumti ato që kanë mahnitur turistët, të huajt, dashuruesit e aventurës, mediat botërore që i kanë përfshirë menjëherë në lista destinacionesh, të apasionuarit pas ujrave e magjive të bregdetit shqiptar.
Bregdetit thamë? Nuk jua kishim thënë akoma që kemi plazhe marramendëse edhe në zemër të maleve? Një pjesë juaja ndërkohë i ka zbuluar. Por ka ende shumë që nuk dinë se ekzistojnë, ose që ende s`kanë shkuar atje. Prandaj edhe ne i kemi sjellë, që t`ju mahnisim, ashtu siç jemi mahnitur edhe vetë kur i kemi vizituar, ne dhe bashkëpunëtorët tanë të shumtë. Akoma nuk jeni nisur?

Albanian Food Tours 2018 - Ksamili "Taste & Suggest" - gjithçka ofrohet nga përshtypjet e turistëve

on Thursday, 14 June 2018. Posted in Itinerare

Turet Kulinare 2018 - Edhe Ksamili shijohet ndryshe!

Albanian Food Tours 2018 - Ksamili
Të rekomandosh Ksamilin si vend të përshtatshëm për të provuar ushqime të veçanta duke gati si herezi sepse me fluksin e jashtëzakonshëm të verës, është e pamundur të gjesh apo të dallosh shije unike. Por e vërteta është që pikërisht Ksamili i rrëmujës së madhe të verës është ai që vjen në turet tona në mënyrën më origjinale të mundshme.
Në numrin e kaluar bashkëpunëtori ynë Soraldo Nebo, guxoi ta ofronte zonën e Ksamilit dhe të Butrintit përmes Turit të Midhjes, në një mënyrë krejtësisht të veçantë, duke e bërë këtë tur edhe suksesin e verës 2017. Dhe në këtë vazhdë, në vjeshtë erdhën Turet e Ullirit e të Mandarinës, për të vijuar këtë vit me një rekomandim që gradualisht mori edhe tiparet e të gjithë listës së tureve të revistës Travel për këtë vit. “Ksamili Taste & Suggest”, lindi si ide nga përshtypjet e shkëlqyera të turistëve për restorantet e Ksamilit ku kishin shijuar vaktet e tyre. Po atëherë, përse të mos e rekomandojmë Ksamilin pikërisht përmes këtyre përshtypjeve? Do të jetë kartvizita më e mirë. Dhe ashtu bëmë.
Në numrin e ardhshëm, do t`ju rekomandojmë ne listën tonë të restoranteve më të mira ose më mirë, të mënyrave më të mira se si të shijohet kuzhina e Ksamilit. travel

The “Royal Park” where Geraldine had her vacation and for some time now visitors are kindly welcomed by “Shkreli Hotel- Camp”

on Thursday, 17 May 2018. Posted in Destinacione

Qafështama - Parku mbretëror ku pushonte Geraldina dhe ku prej do kohësh ju pret bujarisht Shkreli Hotel - Camp

The “Royal Park” where Geraldine had her vacation and for some time now visitors are kindly  welcomed by “Shkreli Hotel- Camp”
English - Shqip
Albanian tourism has positively started to change, even though not everything within it is going great, and the best thing is to be happy and support the positive ways it’s undertaking. Let’s talk about Kruja for example, the wide panoramic beam continues to be saddened by the plagued landscape of Mount Kruja but once you drive through the beautiful snake road under the scent of the “Ahu” trees and you enter the town, the great ongoing change of the small town can be felt immediately, with a new footpath, beautiful cliffs, a major bus station for many tourists who are the breath of the city, not to mention ‘Pazari’,the city’s jewel, which looks even more glitzy since the restoration by the Albanian-American Foundation, or Museums up in Kala (Castle), which is seen as the "Mecca" of the tourist pilgrimage not only in Krujë but for entire Albania but let's leave all of this for a moment and keep up with the benefits of Kruja's tourism.