A short guide into the old Bazaar of Korça, as the first think you should do once there

Written by Flora Xhemani Baba on Wednesday, 30 January 2019. Posted in Destinacione

Don`t miss the most remarkable part of the South-East city

A short guide into the old Bazaar of Korça, as the first think you should do once there
What is there to do when coming to the old Bazaar? It is located at the entrance of the city, right next to “Shën Gjergji” Boulevard and the Touristic Information Center. The bazaar is a magnet that attracts many a tourist during each time of the day, with activities stretching until the night hours. It has indeed plenty to offer throughout the day. Changing every day and getting better and better if offers a new place to go and a new taste to experience, every time you visit it. 
 

Kurora e lumit Seman, një tjetër park natyror për t’u zbuluar

on Wednesday, 30 January 2019. Posted in Destinacione

Ky park fton të gjithë turistët ta vizitojnë në çdo stinë të vitit.

Kurora e lumit Seman, një tjetër park natyror për t’u zbuluar

Nga Maela Marini

TIRANË, 27 janar/ATSH/ I shpallur monument natyre, kurora e lumit Seman (Adriatik, Libofshë) është një park i mrekullueshëm natyror që tërheq gjithmonë e më tepër turistët e natyrës.

Një pasuri e rrallë natyrore, krejt e panjohur dhe e pazbuluar, ky park fton të gjithë turistët ta vizitojnë në çdo stinë të vitit. Parku cilësohet si i vetmi pyll autokton myzeqar dhe është një resurs që shërben në mënyrë fantastike për turizëm natyror dhe ekskursione të organizuara.

Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare

on Tuesday, 29 January 2019. Posted in Lajme

Aktualisht njihet si e vetmja nyje lidhëse në luginën e Drinos

 Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare

Nga Adela Alla

TIRANË, 29 janar /ATSH/ – Ura e Kordhocës, mrekullia 200-vjeçare, sipas historianëve është ndërtuar rreth vitit 1820 dhe në atë kohë ishte nyja kryesore lidhëse për tre qytete, Gjirokastrën, Libohovën dhe Janinën, ndërsa aktualisht njihet si e vetmja nyje lidhëse në luginën e Drinos.

Të rinjtë e apasionuar pas turizmit të bardhë ngjiten në malin e Çikës

on Tuesday, 29 January 2019. Posted in Lajme

Aventura në një ndër 85 majat më të larta të maleve në Europë

Të rinjtë e apasionuar pas turizmit të bardhë ngjiten në malin e Çikës

Nga Klotilda Saraçini
TIRANË, 28 janar/ATSH/- Të rinj aventurierë të borës dhe lartësive janë ngjitur ditët e fundit në Llogora dhe më tej drejt lartësive me borë të malit të Çikës.

Mali i Çikës ndodhet në bregun e detit, midis Jonit në perëndim dhe luginës së Shushicës në lindje, me shtrirje juglindje-veriperëndim e me majat më të larta të Çikës (2040 m) e të Qorres (2018 m).

Kryetari i bashkisë së Himarës, Jorgo Goro, në disa fotografi të publikuara prezanton të rinjtë aventurierë që janë ngjitur në Majën e Çikës, që është në vendin e 85 të majave më të larta të maleve në Europë.

Made in Albania: Soap Arcadia, kopshti i mrekullive të Anxhelës

on Monday, 28 January 2019. Posted in Intervista

“Mendo globalisht dhe vepro lokalisht” në përgatitjen e produkteve të përkujdesit vetjak

Made in Albania: Soap Arcadia, kopshti i mrekullive të Anxhelës

SHQIP

Na pëlqejnë shumë njerëzit që e duan natyrë dhe mjedisin. Jemi gjithmonë pozitivë e të prirur t`i tregojmë historitë e tyre me shumë dëshirë. Dhe kemi pikërisht një mikeshë të natyrës, me të cilën duam t’ju njohim edhe ju, një person që mbështet të ardhurat e saj tek pasioni që ka për kujdesin vetjak. Anxhela Panxhi dhe filozofia saj është #ikigai. Nuk tingëllon shumë si diçka shqiptare, por ajo bën një kombinim shumë të mirë të slloganit “mendo globalisht dhe vepro lokalisht”. Ajo i jep punës së saj nota lokale dhe ndërkombëtare, duke u marrë me përgatitjen e krijimeve e produkteve të përkujdesit vetjak, të cilat ajo i disponon gjerësisht në Shqipëri, në shtetet ballkanike, në Belgjikë, Hollandë, Gjermani dhe në të gjithë botën. Ajo themeloi 8 vite më parë Soap-arcadia Home-magic Crafts dhe Herb-Arcadia Superfood Tirana.